torsdag 2 mars 2017

DVD: Zombie Strippers

ZOMBIE STRIPPERS! Woo-hoo! Cool titel! Coolt omslag! Kan filmen leva upp till titeln och omslaget?
Skojar ni?

Här slår man sig ner i soffan och förväntar sig riktigt häftigt skräp. En rejäl tjoflöjtfilm. Kanske något i stil med PLANET TERROR.

Och vad får jag?

Jo, en av de tråkigaste zombiefilmer jag någonsin sett. Det här är riktigt illa. ZOMBIE STRIPPERS är så tradig att jag håller på att bli vansinnig och har svårt att hålla tummen från fast forward-knappen.

Först har vi ett gäng unga, inte speciellt övertygande soldater som tampas med zombies, eftersom ett nytt virus sluppit ut. En smittad soldat flyr och trillar in på en strippklubb. Där attackerar han den populäraste strippan och biter henne, så att hon blir en zombie. Hon uppträder som zombie och gör succé, pengar strömmar in, och därför försöker man se till att även de andra stripporna blir zombies. En nackdel är kanske att zombiestripporna även äter upp folk i publiken, men det får man ta. Sedan börjar zombiestripporna att bråka med varandra om uppmärksamheten (de här zombierna kan prata) och slita varandra i bitar. Och soldater anländer för att panga zombies.


Det är egentligen inget som helst fel på manuset. Storyn är riktigt kul. ZOMBIE STRIPPERS hade kunnat bli hur kul och underhållande som helst.

Problemet är Jay Lee. Visst, han har skrivit manus och visar där tecken på begåvning. Men han står även för regi, foto och klippning. På de fronterna finns det en hel del mer att önska. Filmen är alldeles för klantigt gjord och andas inkompetens. Det blir dött och lamt, och irriterande trist. Vad spelar det för roll om vissa splattereffekter är häftiga och en del strippnummer (och det finns många av dem) är bra, när Lee inte kan bygga upp filmen de förekommer i? Jag menar, hur fan kan man misslyckas med en film om halvnakna brudar som förvandlas till zombies???

På DVD-omslagets baksida står det att detta är en film med "Världskända mediasensationen Jenna Jameson". Mediasensation? Är det så man kallar före detta porrstjärnor nuförtiden? Jameson agerar väl hyfsat i filmen, men jag har aldrig gillat henne. Jag gillar inte hennes utseende, hon är alldeles för plastig och har ett lite hårt ansikte. Mannen som äger strippklubben spelas av Robert Englund, som numera verkar hanka sig från på småroller i små B-filmer. Här är hans roll förvisso stor, men i till exempel HATCHET dör han ju innan förtexterna!

Bonusmaterialet är rikligt. Här finns alldeles för många bortklippta scener, vilka egentligen främst är förlängda scener. Jag är evigt tacksamt att de klipptes bort, eftersom de är hur långa och saggiga som helst. Här finns två Making Of-filmer, i vilka de inblandade är otroligt nöjda med varandra och med resultatet.

Här finns även ett kommentarspår med Lee, Jameson, Englund och skådisen Joey Medina. Detta spår är betydligt livligare än själva filmen. I synnerhet Jameson - som ibland kallar sig "The Jameson" - är intressant. Hon pratar om att hon har svårt att få roller, eftersom många är lite rädda för The Jameson. Hon presenterar sig också som "ex porn star" - inget tjafs om "mediasensation" där, inte.

Men ZOMBIE STRIPPERS är alltså en riktigt, riktigt, riktigt vissen film. Se om STRIPPED TO KILL istället.

Jag har förresten dansat med Jenna Jameson på en fest.
Skriven: 2008-10-27