torsdag 2 mars 2017

DVD: Skolflickors hemligheter

Efter Utan trosor i Tyrolen blir det mer tyskt. Mer Marie Ekorre - och den här gången med förstärkning av Christina Lindberg! Kan det bli bättre? Ja, det kan det förvisso.

SKOLFLICKORS HEMLIGHETER (Studio S igen) från 1973 är en extremt sleazy film. Det börjar synnerligen suspekt och man undrar vad i helvete det här är: en ful gubbe med gottepåse lockar till sig en flicka i tioårsåldern utanför en skola. Han tar med henne ner i en källare, där han ska försöka våldta henne! Väldigt äckligt och inte alls vad jag trodde att det här skulle vara. Två tonårsflickor kommer dock till undsättning. De ringer polisen och springer ner i källaren, där de klär av sig nakna. Den fule gubben kommer helt av sig, så att den ena tjejen kan slå honom i huvudet med en låda. Polisen anländer och griper gubben.

På detta följer förtexterna, ackompanjerade av det fantastiska, glada partyledmotivet, som låter som Frank Valdor på gott humör. Resten av filmen består av olika episoder berättade av lätt överåriga tonårsflickor. En av dem är fröken Ekorre, som försöker kolla upp sin morsas älskare. Den poänglösa historien slutar oväntat med att älskaren våldtar den berusade Ekorre! I en annan episod förför- och ligger Lindberg med en kille som är oskuld. Punchline: orsak till att killen aldrig legat med en tjej, är att han är bög!

Den sista episoden är väldigt skum. Ett gäng kraftiga karlar i kåpor och huvor håller svarta mässor, under vilka de kedjar fast skrikande, nakna tjejer på ett bord och häller blod på dem, alltmedan en afrikan sitter i ett hörn och trummar frenetiskt och djävulsdyrkarna rör sig i takt med trummandet. Episoden slutar med att ett gäng killar kommer till undsättning. Det blir ett Bud Spencer-slagsmål, de tjocka satanisterna får huvudena intryckta genom en vägg - och de schyssta killarna ställer sig på andra sidan väggen, där huvudena sticker ut, och KISSAR PÅ TJOCKISARNA!!! Den glada partylåten hörs igen och filmen slutar.

Som jag skrev: en extremt sleazy film. Just det, jag höll ju på att glömma att direkt efter förtexterna, följer flera scener från ett badhus för kvinnor. Där får vi se ett flertal riktigt fläskiga och nakna tyska tanter som badar bastu, motionerar och har sig - och det är ingen vacker syn! Örk!

Jag är inte säker på vilken publik det är tänkt att SKOLFLICKORS HEMLIGHETER ska rikta sig till - mer än till dårar som jag. Den är inte rolig, den är inte sexig, den är inte spännande, den är inte dramatisk. Däremot är den ful, hårig, lite äcklig och rent allmänt lite konstig, eftersom det inte finns mycket till poäng med de olika episoderna.

Jag gissar på att det främst är Christina Lindberg-komplettister som kommer att köpa den här DVD:n. Men å andra sidan, vem är väl inte Christina Lindberg-komplettist?

Förresten: som bonus finns bl a en redigerad och uppdaterad version av Jan Lumholdts artikel om Christina Lindberg ur Magasin Defekt. Fast av någon anledning har Lumholdt blivit omdöpt till Jan Lund! Är det månne hans porrpseudonym?
Skriven: 2008-03-21