torsdag 2 mars 2017

Retro-DVD: Violence in a Women's Prison

VIOLENCE IN A WOMEN'S PRISON (Njutafilms)

Aah... WIP - Women In Prison-filmer. Ibland känner man för att se en sådan. Och det var längesedan jag såg en. En ojämn genre, förvisso. "Bäst" tycker jag att CHAINED HEAT (1983) med Linda Blair är - den har ett All Star Exploitation Cast och den enastående scenen där John Vernon som fängelsedirektör sitter i sitt badkar (på sitt kontor!) och filmar brudar och säger "Call me Fellini!".

Hårdast titel har det här italienska fängelserafflet, som Bruno Mattei fick ur sig 1982. Bruno Mattei, det var allt en regissör det. Bland italienska B-filmsregissörer brukar han räknas som sämst. Sämst vet jag inte om han var, om inget annat brukar hans filmer vara underhållande och roliga i all sin slarvighet.

Sexgudinnan Laura Gemser från alla dessa Black Emanuelle-filmer spelar journalisten Laura Kendall, som ser till att bli fånge på ett i vanlig ordning nedgånget fängelse - detta för att bevisa hur illa fångarna där behandlas. Hur illa det är ställt blir hon snabbt varse. Samtliga fångvaktare - alla kvinnor - är självklart sadister. De älskar att puckla på de stackars fångarna, batongerna går varma. Ibland kastas fångarna i isoleringscellen där det bor hungriga råttor. Den ende som är snäll är fängelsedoktorn, som egentligen är fånge även han och som spelas av Gabriele Tinti - i verkliga livet gift med Gemser. När fångarna inte plågas, ägnar de sig åt att duscha eller sexuella aktiviteter.

VIOLENCE IN A WOMEN'S PRISON känns som ytterligare en Black Emanuelle-film - och efter ett tag visar det sig att Gemsers rollfigur inte alls heter Laura Kendall, nej självklart heter hon Emanuelle. Två av filmens många alternativtitlar är EMANUELLE REPORTS FROM A WOMEN'S PRISON och EMMANUELLE IN HELL. Fattas bara.
I en otrolig scen ombes Gemser att gå ut och tömma en latrintunna. På vägen börjar två vakter käfta med henne. Då blir Gemser vred. Så vred att hon tömmer ut tunnan över vakterna! Man tror inte sina ögon när man får se tre brudar slåss som fan och tumla runt i bajs. Jag har aldrig sett något liknande. Otroligt!

Nu är ju det här en Bruno Mattei-film, så det är lite billigt och fotot är platt. Jag tänkte först bara sätta två syndiga dvärgar i betyg, men bajsfajten får mig att höja betyget ett snäpp!

 


Skrivet av Pidde Andersson 20 augusti 2008 klockan 01:18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar