torsdag 2 mars 2017

DVD: Hell Ride

HELL RIDE (Noble Entertainment)

Hur skulle det sitta med en motorcykelfilm, så här i augustinatten? Jasså, inte det? Har månne du också sett ett gäng av alla de där bikerfilmerna från 1960- och 70-talen? Jag gissar att det inte är så många svenskar som faktiskt sett dem. De har tuffa titlar - som SHE-DEVILS ON WHEELS - men de allra flesta har en sak gemensamt: de är förbannat trista. Har du genomlidit WEREWOLVES ON WHEELS vet du vad jag pratar om.

Väldigt många DVD-släpp ståtar med Quentin Tarantinos namn på omslaget. Oftast har han inget med filmen att göra. Det kan till exempel stå "Med TARANTINOS favorithårdingar!" högst upp på omslaget med bokstöver större än filmtiteln. På HELL RIDEs rätt coola omslag står det "Quentin Tarantino presents" - men i det här fallet stämmer det. Tarantino var faktiskt exekutiv producent på filmen. Fast varför han vill skylta med sitt namn på det här dravlet vet jag inte. Projektet lät väl coolt på pappret.

För manus och regi står Larry Bishop - som även innehar huvudrollen. Bishop medverkade i ett par bikerfilmer på 60-talet och musik från dessa ligger på HELL RIDEs soundtrack. Bishop var även med i KILL BILL VOL 2, men coolast i hans filmografi, är att han 1979 var med i, he he, VOV - JAG ÄR EN ROBOTHUND!
HELL RIDE, som släpps nästa vecka, handlar om... Ja, vaffan handlar den om? Jag tror det är tre motorcykelgäng som är i luven på varandra. De letar efter tre nycklar till en nergrävd skattkista. Dessutom ska en av dem, jag tror det är Pistolero (Bishop), hämnas mordet på sin mor 32 år tidigare, eller hur det var.

Den här filmen är en enda soppa. Snacka om att vara totalt oengagerande! Sällan har 80 minuter segat sig fram på samma sätt. HELL RIDE försöker hela tiden vara cool - i betydelsen Tarantinocool - men misslyckas fatalt. För att öka coolhetsfaktorn har man anlitat namn som Michael Madsen, Dennis Hopper och David Carradine, och allas favorithårding Vinnie Jones är också med (när kommer någon att ge Jones en huvudroll?) - men vad hjälper det när filmen är direkt amatörmässigt gjord?

En del blodigt våld, väldigt mycket grovt språk och fula ord, drivor av brudar och naket, några sexscener - men allt är bortkastat. HELL RIDE är precis lika trist och kass som sina föregångare 40 år tidigare - men saknar dessas kultfaktor. HELL RIDE är därför enbart en plåga.

Jösses, här är en förvånansvärt positiv recension i HD! Åtminstone jämförd med min.
Skrivet av Pidde Andersson 23 augusti 2008 klockan 00:32

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar