torsdag 2 mars 2017

Bio: What Happens In Vegas

Okej, pojkar och flickor, då är det åter dags för romantisk komedi här i bloggen. Även om "romantisk" är att ta i.
Häromveckan skickade Fox ut ett pressmeddelande: om man gifter sig i maj bjuder Fox på två biljetter till den här filmen! Men jag tror inte jag hade valt den här om jag gått och gift mig.
Ashton Kutcher är ju ingen skådis man går omkring och beundrar. Tvärtom, med undantag för DUDE, WHERE’S MY CAR gör han ju mest hemska filmer - rättare sagt: han är hemsk. Cameron Diaz kan man inte heller lita på.
I WHAT HAPPENS IN VEGAS får Kutcher sparken från sin farsas (Treat Williams) snickeri. Samtidigt dumpas Diaz av sin streber till pojkvän. För att bli på bättre humör, åker både Kutcher och Diaz till Las Vegas oberoende av varandra. Hur den fattige slackern Kutcher har råd med allt han har för sig där framgår inte.
På grund av ett datorhaveri, hamnar Kutcher och hans korkade polare i samma hotellrum som Diaz och hennes polare. De slåss. På kvällen går de ut och super. Det bär sig inte bättre än att Kutcher och Diaz vaknar dagen därpå som nygifta. Vad värre är, Kutcher lägger en av Diaz 25-centare på en enarmad bandit och vinner tre miljoner dollar. De bråkar om vems pengarna är. De vill dela på dem. De vill skiljas.

De hamnar i domstol där domaren Dennis Miller bestämmer att de Kutcher och Diaz måste leva ihop som man och hustru i sex månader för att kunna dela på pengarna. Så Diaz flyttar in i Kutchers stökiga ungkarlslya. De bråkar och bråkar och försöker lura varandra, men gissa vad som ändå händer till slut, när det blir fint och moraliskt och de inser sanningen om varandra.
Visst finns här några roliga scener - men det stora problemet är att WHAT HAPPENS IN VEGAS tar i alldeles för mycket i fjantigheterna. Här ska ändå finnas någon form av realism, så collegehumor funkar inte och blir antingen plumpt eller idiotiskt. Kutchers rollfigur är alldeles för överdrivet grabbig. I en scen ockuperar Diaz badrummet, så då ställer sig Kutcher på en stol och pissar i vasken, i vilken det ligger disk! Herregud, oavsett hur grabbigt grabbig man är: ingen ställer sig väl och pissar på sin disk? Här finns flera andra liknande grejor som är för mycket. Det hade varit roligt i AMERICAN PIE, men inte här. Kutcher är som en stor 18-åring. Diaz är mest jobbig. Dessutom medverkar Queen Latifah och henne kan jag inte med.

Däremot är Dennis Farina väldigt kul som Diaz chef, och bland Kutchers kompisar finns en skäggig kille som är rätt kul och bisarr de gånger han dyker upp.
Men som helhet är det här en ganska irriterande film och inte särdeles romantisk. Jag hade nog uppskattat den mer om den var småtråkig med några roliga inslag, än så som den är nu: fjantig med några roliga inslag.
Betyget nedan är kanske i snällaste laget.
Efter pressvisningen gick jag och några kollegor till Espresso House, och vem satt där om inte Tomas DiLeva. Det verkade som om han skulle på maskerad.
 


(Biopremiär 9/5)
DNHD och Sydsvenskan satte man samma betyg som jag. Lite mer positiv var SvD.

Skrivet av Pidde Andersson 8 maj 2008 klockan 15:25

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar